Auto riepas Rīgā vai citviet

Ikkatrs zina, ka parasti riepu maiņa tiek veikta divas reizes gadā – pavasarī un vēl pirms ziemas. Visbiežāk ar šīm zināšanām arī viss noslēdzas, turklāt reti kāds auto īpašnieks būs informēts par to, ar ko auto riepas atšķiras un kam tieši pievērst uzmanību, kad tiek izvēlētas, piemēram, vasaras riepas. Ļoti daudziem cilvēkiem vislabāk patīk tā sauktās vissezonas riepas, tā kā ir kļūdīgs viedoklis, ka, uzliekot šādas riepas, visas problēmas iespējams risināt vienā rāvienā(izvēlies šeit – diski). Tomēr jebkuram šoferim vienmēr ir svarīgi saprast, ka riepu maiņa priekš auto ir nopietni jāuztver. Jo no riepu veida tad ir atkarīgs ne tikai trokšņa līmenis salonā, bet arī saķere uz ceļa un braukšanas kvalitāte!

Tie parametri, kuri jāievēro, kad tiek izvēlētas riepas

Braukšanas drošību sekmē vairāki momenti. Viens no pamata faktoriem būs pareiza auto riepu atrašana. Tomēr, lai nopirktu tādas auto riepas, kas var nodrošināt stabilu saķeri ar ceļa segumu, sakumā ir jānosaka to piemērotība sezonai, kāda ir. Konkrēti vasaras riepas jau ir paredzētas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem. Tādas tiek taisītas tieši no cietiem maisījumiem, tādēļ tās izceļas ar augstu izturību pret nodilumu un vēl drošu vadāmību. Taču aukstā temperatūrā šādi modeļi kļūst diezgan stīvi un nenodrošina labu saķeri ar ceļu. Savukārt ziemas riepas jau ir taisītas jau no mīkstiem savienojumiem, tādēļ šādas riepas saglabā braukšanas drošību zemās temperatūrās. Protektors standartā tiek aprīkotas ar dzelzs radzēm, kuras paaugstina drošības līmeni, braucot pa slapju sniegu vai pat ledu. Vissezonas auto riepas ir it kā kompromisa variants, kurš drošības ziņā nav tik ļoti labas, salīdzinot ar tām riepām, kas konkrētajai sezonai paredzētās. Tās ir atbilstošas tām valstīm, kur tad ziemā gaisa temperatūra nemaz nav tik ļoti maza.
Vēl kāds svarīgs faktors ir riepu protektora zīmējums. Auto riepas ar rakstu bez virziena jau ir vislētākās, līdz ar to tās ir ļoti populāras, lai gan viņas nespēj nodrošināt labu drošības līmeni. Lai varētu braukt pa slapjiem ceļiem jau ir piemēroti varianti jau ar konkrēta virziena rakstu, kurš novirza netīrumus no riepu apakšas. Vislabāko saķeri, it īpaši nestabilos laika apstākļos, nodrošina auto riepas ar asimetrisku rakstu, kas var palielināt automašīnas manevrēšanu. Ieteicams atcerēties, ka nozīme būs cenai. Kad tiek pirktas diezgan lētas auto riepas, tiks taupīts tieši uz savas drošības. Tāpēc vislabāk piemeklēt kādu vidējā segmenta produktu. Gadījumā ja nav saprotams, kāda veida konkrēti riepas atlasīt, labāk būtu doties pie speciālistiem, kā piemēram, jebkāda laba riepu noliktava strādā tikai ar speciālistiem.

Pie kā atrodas laba riepu noliktava?

Tad, kad tiek skatītas riepas Rīgā vai citviet mūsu valstī, mēs savu atrašanu uzsākam online. Tāpēc moderns riepu serviss bez šaubām ir jau ar interneta lapu. Riepu maiņa parasti ir divas reizes gadā, tiešām būtu izcili, ja ir uz vietas riepu noliktava, kur uzglabāt savas auto riepas līdz sākas brīdis tās nomainīt. Nozīmīgi, ja servisa piedāvājuma klāstā būs ne vienīgi riepas, bet riepu diski, kā arī tiks piedāvāti dažādi pakalpojumi, piemēram, riepu montāža. Būtisks apstāklis, ja tiks pirktas jaunas riepas vai pat nomainītas uz savām konkrētajai sezonai piemērotajām, ir vēl riepu balansēšana, jo pretējā gadījumā varētu nebūt tik droša braukšana. Uzmanīgi izpētiet klientu atsauksmes, šodien tiešsaistē iespējams sameklēt visu, kas savukārt priekš Jums ļaus izvēlēties labāko riepu garāžu. Svarīgi ir un būs kvalitatīvi darbinieki, kas gan nomainīs Jums riepas, gan ieteiks vislabākos riepu variantus.

Leave Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.