Labdarības varianti un vēl cita veida ziedošanas opcijas Latvijas teritorijā

Labdarība Latvijas teritorijā – vai tā jau būs pietiekama? Šeit atbilde nemaz nav viennozīmīga. Ziedojumi jau tiek vākti kā uz bērniem nepieciešamajām operācijām, gan dažādai palīdzībai dzīvnieciņiem, tā atbalstam trūcīgajiem, gan arī tagad tik ļoti būtisks ziedojumu virziens jau ir atbalsts Ukrainas valstij. Eksistē pie tam arī atšķirīgas labdarības sabiedrības, kā arī fondi, kas, savukārt, jau bez ziedojumiem veic dažnedažādu projektu attīstību, kā piemēram, skolu remontus vai dažādu medicīnas iekārtu iegādi. To, kā tad strādā vai kādu tad atbalstu piedāvā tādas iestādes, varēsiet lasīt tālāk rakstā.

Kādā veidā varēs sniegt palīdzību ikviens cilvēks?

Ziedojumu plūsmas tiešām ir ļoti dažādas. Ļaudis var ziedot ne vien trūcīgiem cilvēkiem, bet, protams, arī, kā piemēram, var būt realizēts konkrēti atbalsts bērniem, vai arī, protams, šobrīd svarīgs palīdzības virziens – atbalsts karā cietušajai Ukrainai. Palīdzēt var arī izmantojot savu brīvprātīgo darbu. Pastāv daudz situāciju, ka skolotāji pasniedz par velti. Mēs esam dzirdējuši par ievērojamiem pasākumiem, piemēram, “Eņģeļi pār Latviju”, kur tiek savāktas lielas naudas summas, kas ir novirzītas slimiem bērniem. Visos šādos pasākumos, kuros tiek sniegts finansiāls atbalsts bērniem vai kam citam, var izsekot ziedojumu plūsmu. Reizēm, kā piemēram, gadās, kad cilvēks, kam bija tiešām vajadzīga palīdzība, nomirst, šajā gadījumā ziedotā nauda vai nu būs atgriezta ziedojuma sniedzējiem vai novirzīta citam atbalstam, saskaņojot to ar ziedojumu sniedzējiem. Papildus ziedojumu vācēju organizācijām, pastāv vēl arī tādi fondi, kuros tiks lietoti dibinātāja naudas līdzekļi, piemēram, Pjotra Avena labdarības fonds. Šis labdarības fonds Latvijā ir veicis tādu milzīgu ieguldījumu, kā atbalsts medicīnai, kultūrai un izglītībai. Un kā viens no iespaidīgākajiem pasākumiem bija jau Rīga Jūrmala festivāls, kur bija klasiskās mūzikas labāko izpildītāju koncerti.

Uzticams fonds labdarībai Latvijā

Ar ko tad atšķiras labdarības fonds Latvijā jau no ziedojumu vākšanas organizācijas? Fonds jau ir bez peļņas iestāde, fonda nauda, kur lielākoties jau ir mecenāta līdzekļi, tiek novirzīti kāda projekta realizācijai, piem., kā atbalsts medicīnai vai zinātnei. Savukārt, ziedojumu organizācijas darbojas pateicoties iedzīvotāju ziedotajiem līdzekļiem. Pirms ziedošanas vienmēr izpētiet to organizāciju, kur uzticat sava ziedojuma izmantošanu. Tomēr pat tagad ir ļoti daudz krāpnieku, kuri grib uzdzīvoties uz citu nelaimēm. Pie mums izplatītas jau ir ne tikai ziedojumu vākšanas organizācijas, piem. ziedot.lv, bet arī jau pieminētie labdarības fondi. Daudz paveicis ir Pētera Avena labdarības fonds Latvijā. Pēc Dienas publicētās informācijas miljardieri Mihails Fridmans un P. Avens Ukrainai un tās cilvēkiem jau ir veltījuši 150 miljonus eiro, kā arī nolēma palielināt Alfa Bank Ukraina pamatkapitālu līdz miljardam eiro. Kopā mēs visi varam izlīdzēt daudziem, kam tā ir vajadzīga!

Leave Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.