ZIEMAS UN VASARAS VAI VISSEZONAS RIEPAS?

Riepu apskate un arī apkope ir regulārs pienākums ikvienam autovadītājam. Automašīnas īpašnieki mēdz būt iedalāmi divās daļās. Pirmais autovadītāju tips ir tas, kas dod priekšroku riepām ar kurām var braukt jebkādos laikapstākļos jeb vissezonas riepām. Otra daļa izvēlas divus riepu komplektus – ziemas kā arī vasaras, kas tiek mainīti balstoties uz laikapstākļiem tuvojoties ziemai un vasarai. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, riepu tehniskajam stāvoklim nepieciešams sekot līdzi regulāri, attiecīgi nav īsti atšķirības starp to, kāda tipa riepas izmantojat ikdienā, pats galvenais ir pareiza to funkcionalitāte. Šī iemesla dēļ riepu serviss un tehniskā apkope ir tik nozīmīgi un vajadzīgi jebkuram mašīnas vadītājam, kas ņem dalību ceļu satiksmē. Pieejami arī diski līzingā !

 

Jebkurai automašīnai ir iespējams izvēlēties uzstādīšanai dažāda tipa riepas. Tām ir iespējams uzstādīt ziemas un vasaras riepas, kas ir jāmaina divas reizes gadā, vai arī vissezonas riepas, kas ir lietojamas dažādos laikapstākļos, taču, tas nebūt nenozīmē, ka to stāvoklim var nesekot līdzi. Latvijā ziemas, pēdējos gados, nemēdz būt tik vēsas kā agrāk, taču salnas un apledojums uz ceļa joprojām ir sastopams regulāri, tādēļ labas ziemas riepas ar vai bez radzēm vai jaunas vissezonas riepas būs labākais risinājums. Savukārt ziemas un vasaras riepu ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs, taču mērķis ir viens – nodrošināt vislabāko automašīnas saķeri ar ceļu.

KUR PĀRBAUDĪT RIEPU DISKU STĀVOKLI?
Jebkurā auto servisā vai riepu garāžā ir iespēja pārbaudīt ne tikai riepu tehnisko stāvokli, bet arī riepu diskus. Auto riepu diskus izgatavo no dažādiem materiāliem, bet vispieprasītākie ir vieglmetāla jeb lietie diski. Dinamika, stabilitāte uz ceļa un pat automašīnas ekonomija, lielā mērā balstās tieši uz auto disku kvalitāti, tādēļ speciālista padoms nekad nenāks par ļaunu, it sevišķi tad, ja rodas aizdomas par disku bojājumiem. Šī iemesla dēļ pat neliela bukte vai ieloce diskā var radīt būtisku atšķirību braukšanas kvalitātē.

Leave Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.