Kādas tehnoloģijas izmanto ģeodēzisti precīziem mērījumiem?

Kā tas redzams tagadējā terminoloģijā, ģeodēzija ir jebkāda objekta atrašanās vietas noteikšana, objekta lieluma un formas uz zemes virsmas identificēšana. Šai zinātnei ir cieša saikne ar matemātiku, fiziku un ģeometriju. Ģeodēzija veicināja to, ka ir radītas koordinātu noteikšanas sistēmas, kā arī uzbūvēti ģeodēziskie tīkli un pie tam noteikti punkti uz zemes virsmas. Pats topogrāfiskais plāns lauj orientēties zemes virsū, bet pats mērnieks palīdz precīzi identificēt kam kāds zemes gabals pieder, un pēc tam būs saimniekam izdots zemes robežu plāns, kas likumiski nosaka robežas. Un, protams, šodien Latvijas mērnieks ir tik pieprasīts, jo tiek daudz precizētas robežas un cilvēki saņem savu zemi atpakaļ.

Ienāc- https://www.geodezists.lv/pakalpojumi/robezu-mernieciba/

Ģeodēzija un tās iedalījums

Interesanti, bet ģeodēzija tiešām ir diezgan pieprasīta zinātne, kuras savāktā informācijas apjomi ir pieprasīti dažnedažādās tautsaimniecības nozarēs. Būvniecībā mērniecība ir vajadzīga, priekš tam, lai kontrolēt celtniecības procesu un būvju precizitāti. Pats mērnieks būs vajadzīgs zemes pārvaldībā, jo arī zemes kadastrs nevar iztikt bez objektu atrašanās vietas un lieluma noteikšanas, piemērojot profesionālus instrumentus, jo pretējā gadījumā nebūs precīza kadastrālā uzmērīšana. Meliorācijas kadastrs ģeodēziju pielieto, priekš tam, lai identificētu valsts un pašvaldību robežu atrašanās vietas, zonas ar īpašiem nosacījumiem, piemēram, drenāžas sistēmas. Kartogrāfijā ģeodēzija jau ir saistīta ar topogrāfiskajiem apsekojamiem, lai būtu veidots topogrāfiskais plāns un kartes. Priekš valsts drošības un aizsardzības, arī tiek veikts kartogrāfisks darbs. Topogrāfija, ģeodēzija vai navigācijas sistēma ir nozīmīgas jomas priekš Latvijas bruņotajiem spēkiem.

Vajadzīgs zemes robežu plāns? Konkrēti pie kā var griezties?

Vajadzīgs veikt celtniecības darbus, tāpēc būs nepieciešami detalizēti plānojumi un zemes ierīcības projekti? Būs jāsameklē tāda tipa Latvijas mērnieks, kurš piedāvā pilnu kvalificētu palīdzību un ir atbilstoši kvalificēts, tā kā mērniecība jeb topogrāfija ir tieša zinātne, kura pieprasa pastiprinātu vērību. Varbūt ir vajadzīgs jauns zemes robežu plāns, ko prasa zemes kadastrs, tad arī vajadzīgs mērnieks. 3d skenēšana un lāzerskenēšana nodrošina to, ka iespējams skenēt objektus, kas ir jārestaurē. Brīdī, kad klients atnāk pie tādas lietas, kad viņam nepieciešama topogrāfija cena tai nebūs īpaši zema, ņemot vērā to, ka mērnieks īsteno lielu apjomu profesionālu darbību. Taču vēlams salīdzināt vairākas kompānijas, mēģinot atrast labāko variantu. Taču jāsaprot, ka labs Latvijas mērnieks jau ir profesionāls ar vairāku gadu pieredzi.

Leave Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.