GARDI SUŠI PAR LIELISKĀM CENĀM

Pēdējos gados sushi no netradicionāla austrumu ēdiena, noteikti ir kļuvis par normālu ikdienas ēdienkartes sastāvdaļu, līdz ar to dažāda tipa suši restorāni, lielajās Latvijas pilsētās, aug kā sēnes pēc lietus. Ja rosīšanās virtuvē nav sveša lieta, tad sushi varētu pagatavot arī mājas apstākļos, jo visu, kas nepieciešams, var sameklēt un iegādāties katrā pārtikas veikalā, tai skaitā piedevas un nori lapas. Īsti suši piekritēji zina, kas slēpjas zem parastam latvietim nezināmiem japāņu sushi tipa nosaukumiem, taču, ja arī nav īsti skaidrs, ko nozīmē Unagi maki vai kāda atšķirība starp Nigiri un Maki, katrs sushi restorāns ēdienkartē ir pievienojis aprakstu par sastāvdaļām.

SUŠI RECEPTES.
Ieejot jebkura sushi restorāna, ēdienkartē paveras skats uz daudz desmitu dažādiem suši maki kā arī nigiri veidiem – lieli, mazi, karsti, auksti, cepti – kādus vien sirds gribētu. Gatavojot suši mājas apstākļos, ir iespējams gan sekot receptēm, gan brīvi improvizēt, jo šis ēdiens allaž ir devis vaļu fantāzijai. Suši receptes mēdz izzināt gan online, gan pagatavot savus mīļākos un zināmākos sushi veidus, gan iedvesmojoties un nedaudz improvizējot. Vispopulārākie un arī vienkāršākie suši maki veidi noteikti ir ar lasi vai lasi un gurķi. Šis ēdiens mēdz atšķirties ne vien ar tā sastāvu, bet arī saturu, jo eksistē sushi veidi, kuriem rīsi ir ārpusē, garnēti ar dažādām sēkliņām vai ikriem. Daudziem būs pārsteigums, ka sushi ir opcija arī cept. Vispopulārāk ir tos apcept tempura mīklā vai arī izveidot dažādas karsto piedevu cepurītes, piemēram, ar sieru. Sushi var būt arī veģetāri kā arī vegāni. Tādos brīžos, tie tiek gatavoti kopā ar dažādiem dārzeņiem vai arī tofu.

SUŠI ĒSTUVES RĪGĀ AR PIEGĀDI.
Dzīvojam tomēr steidzīgā laikmetā un ēdiena gatavošanai, bieži vien, laika nepietiek tik daudz kā vēlētos, tālab viegli izmantot ēdienu piegādes pakalpojumus un suši pasūtīt uz mājām. Daudzpusīgi sushi restorāni Rīgā sniedz tikai ēdienu piegādes servisu, bez iespējas paēst uz vietas, kas ir ērti un arī šādi ir opcija apkalpot daudz vairāk pircēju. Šādā veidā noteikti ir daudz ātrāk iespējams apkalpot klientus kā arī piedāvāt diezgan lielu ēdienu klāstu, ieskaitot ļoti iecienītos sushi komplektus, jeb setus. Loģiski, neiztikt bez atšķirīgiem akciju piedāvājumiem. Būsim atklāti, sushi nebūs tas lētākais ēdiens ko pirkt restorānā, taču, ja iegādājaties sushi setu, kurā var atrast dažāda tipa suši, noteikti ir iespējams nobaudīt pat tādus, kuri ēdienkartē varbūt ir nedaudz dārgāki. Suši piegāde Rīgā ir sadalīta zonās, un, jo lielāks pasūtījums, iespējams saņemt bezmaksas piegādes variantu!

Leave Comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.